Til forsiden Login kursusudbydere Annoncering Kontakt

Overblik over XML

Kursusinfo
Pris: 4.800 kr (ex. moms)
Varighed: 1 dag
Kviknummer: 18622 Udbyder: Teknologisk Institut. Uddannelse
Tilmelding

Vælg dato:

Afholdelsessted
Teknologisk Institut - Taastrup
Gregersensvej
2630 Taastrup

Hensigten med dette kursus er netop at give dig et overblik over hvad XML er, hvad man benytter det til, og hvordan de forskellige XML-relaterede teknologier fungerer. XML er et ekstremt udbredt sprog til at strukturere, transportere, og gemme data. De fleste har glæde af et vist kendskab til de forskellige teknolgier knyttet til XML.


Jeg roser underviseren for et helt fantastisk kursus, som i høj grad indfriede mine forventninger. - Tina Fabrin Busch Stephansen, TATA Consultancy Services


Overblik over XML

Kurset består dels af præsentationer baseret på udleveret materiale og dels af spørgsmål til det præsenterede materiale.

På kurset får du blandt andet overblik over hvor XML og de relaterede teknologier passer ind i et systems arkitektur. Du lærer den grundlæggende syntaks for XML-strukturer og fortsætter med en gennemgang af XML-skemaer (XSD), som beskriver den struktur og det format som konkrete XML-dokumenter skal overholde. Herefter er der en kort gennemgang af datatype-definitions (DTD), en ældre teknologi med samme formål som XSD, der stadig er relevant i legacy-systemer.

Dernæst handler det om transformationer af XML, dvs. XPath, XSLT og XQuery. Sidstnævnte kan betragtes som en pendant til SQL i XML-verdenen. Efter en afstikker. der handler om hvordan XML kan formatteres til visning i en browser ved hjælpe af cascading style sheets, ser vi på det voksende begreb XML-databaser. Endelig kigger vi på hvordan XML benyttes til web-services.

Deltagerprofil

Kurset er for projekledere, arkitekter og andre, som ønsker overblik over hvordan man opbygger XML-dokumenter og laver regler/transformationer for disse.

Indhold

  • Introduktion til XML og kurset
  • Grundlæggende XML og namespaces
  • XML skemaer (XSD)
  • Datatype-definitions (DTD)
  • XPath, XSLT og Xquery
  • Cascading stylesheets (CSS)
  • XML og Databaser
  • XML og web services
  • Afslutning og evaluering


Underviser

Undervisningen varetages af en erfaren underviser fra Teknologisk Instituts netværk bestående af branchens dygtigste undervisere.
Om Teknologisk Institut. Uddannelse

Kurser i IT, Projektledelse, Ledelse, Energi, HR m.m
- Teknologisk Institut er det naturlige valg af kursusudbyder

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 100 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 15.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker en bred vifte... Læs mere