Til forsiden Login kursusudbydere Annoncering Kontakt

Enterprise Arkitekt, Practitioner

Kursusinfo
Pris: 20.800 kr (ex. moms)
Varighed: 4 dage
Kviknummer: 18621 Udbyder: Teknologisk Institut. Uddannelse
Tilmelding

Vælg dato:

Afholdelsessted
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

Få kompetencer og viden inden for de discipliner, og de forskellige typer af arbejde, der udføres som Enterprise arkitekt. På dette kursus får du kendskab til, hvordan du udvikler en enterprise arkitektur, forestår forankring af denne i virksomhedens ledelse og sørger for, at denne bliver fulgt i praksis.

En del af IT Arkitekt uddannelsen

Kurset er et af de tre specialiserede IT arkitekt kurser i Teknologisk Instituts certificerede IT arkitekt uddannelse, som giver dig mulighed for at dokumentere dine kompetencer i henhold til en offentlig anerkendt model. Practitioner kurserne er overbygninger til det grundlæggende kursus IT Arktitekt, Foundation og gør det muligt for dig at specialisere og differentiere dig på et højere niveau.

Læs mere om det samlede uddannelsesforløb.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har gennemført kurset IT Arkitekt, Foundation. Vi anbefaler desuden, at du har bestået Foundation certificeringen. Kurset henvender sig til alle med interesse for Enterprise Arkitektur. Den typiske deltager har flere års praktisk it-erfaring, fx som IT-projektleder, udvikler, IT-chef, forretningsanalytiker eller lignende.

Indhold

  • Basale koncepter for Enterprise Arkitektur
  • Rollen og samarbejdet med andre arkitektroller
  • Strategi - hvordan opbygges og organiseres EA-arbejdet
  • Rolle ved fastlæggelse og realisering af forretningens strategi
  • Arkitekturdomæner: Forretning-, Informations-, Applikations- og Teknisk arkitektur
  • Arkitekturdesign: Referencemodeller, mønstre og stilarter
  • Værktøjer til planlægning af realisering af Enterprise Arkitekturen: Parathedsmålinger, Risikovurderinger, Gap-analyser, Roadmaps m.fl.
  • Arkitekturprocesser og metoder, eksemplificeret ved Togaf
  • Arkitektur governance
  • Værktøjer til formidling og forhandling i forbindelse med udformning og indførelse af en Enterprise Arkitektur

Kursusmateriale

Kursusmaterialet består af egetudviklet kursusmateriale understøttet af udvalgte dele af TOGAF v. 9, OIO's EA-metode samt udvalgte artikler.

Certificering

På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Der udstedes et certifikat fra Dansk IT ved beståelse. Certificeringen koster kr. 3.495 ekskl. moms og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset. Hvis du vil certificeres på Practitionerniveau, kræves det, at du har dokumentation for bestået Foundation certificering.

Underviser

Stefan JensenOm Teknologisk Institut. Uddannelse

Kurser i IT, Projektledelse, Ledelse, Energi, HR m.m
- Teknologisk Institut er det naturlige valg af kursusudbyder

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 100 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 15.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker en bred vifte af... Læs mere